سعیده مرادی‌فر
معرفی

دکتر سعیده مرادی فر، پژوهشگر و دکترای روابط بین‌الملل ، در حوزه‌هایی همچون سیاست خارجی و دیپلماسی دیجیتال فعالیت دارد.

از جمله مقالات او می‌توان به «جدال دیجیتالی ایران و آمریکا: مورد مطالعه محمد جواد ظریف و مایک پمپئو» و «تصویرسازی ترامپ از ایران در توئیپلماسی» اشاره کرد.

مقالات از قلم نویسندگان داخلی و خارجی بخوانید
تقابل چین و آمریکا: جادۀ ابریشم دیجیتال و طرح «مارشال دیجیتال»
دولت چین در سال 2015 «جاده ابریشم دیجیتال» را به عنوان بخشی از اهداف ابتکار «یک کمربند، یک راه» و برای ایجاد اتصالات پایه‌‌ریزی کرد. این جاده، بخش فناورانه ابتکار «یک کمربند، یک راه» است. طرح «جاده ابریشم دیجیتال» برای چین صرفاً یک پروژه زیرساختیِ ساده محسوب نمیشود؛ بلکه چین آن را راه حلی برای کمرن
تاریخ انتشار چهار شنبه, ۵ شهریور ۱۴۰۱
تسلیحاتی‌شدن ارزهای دیجیتال: افول هژمونی آمریکا
ظهور ارزهای دیجیتال موجب تضیعف موقعیت مالی آمریکا در نظم بین‌المللی لیبرال شده است، چراکه موقعیت ممتاز دلار را به‌عنوان ارز ذخیره جهانیِ بدون چالش، تهدید می‌کند. امروزه ارزهای دیجیتال به‌طور بالقوه توسط قدرت‌هایی مانند چین و روسیه برای به چالش طلبیدن قدرت آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرند.
تاریخ انتشار چهار شنبه, ۵ بهمن ۱۴۰۰
«جنگ با فضیلت»: دیپلماسی دیجیتال آمریکا در بازی‌های ویدیویی
بخش مهمی از دیپلماسی دیجیتال، استفاده از بازی‌‌های ویدیویی یا دیجیتالی به‌عنوان ابزارهای آموزشی است. بازیگران دیپلماتیک و رهبران به‌جای استفاده از رسانه‌‌های اجتماعی یا تبلیغ محتوا در این رسانه‌‌ها می‌توانند با طراحی بازی‌‌های ‌‌خاص، بازیکنان را ترغیب کنند تا در مورد برخی مسائل بیاندیشند یا محیط‌های
تاریخ انتشار دوشنبه, ۳ بهمن ۱۴۰۰
بازتعریف کارکرد دیپلماسی دیجیتال دولت‌ها
دیپلماسی دیجیتال، نوعی دیپلماسی عمومی است که دولت‌ها از اینترنت، فناوری‌های جدید اطلاعاتی و ارتباطی به عنوان ابزاری برای تقویت روابط دیپلماتیک خود استفاده می‌کنند.
تاریخ انتشار چهار شنبه, ۵ دی ۱۴۰۰
سوشال تروث؛ راهی برای بازگشت ترامپ به توئیپلماسی
توئیپلماسی و رسانه‌های اجتماعی نقشی مهم در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا داشتند. ترامپ از طریق توئیپلماسی و فعالیت در حساب شخصی توئیتری خود توانست هدایت دیپلماسی عمومی‌ آمریکا را در آن برهه زمانی برعهده گیرد.
تاریخ انتشار پنج‌شنبه, ۶ آبان ۱۴۰۰
آینده فیسبوک در متاورس
طی چند روز گذشته شرکت فیسبوک اعلام کرده است که طی پنج سال آینده ۱۰ هزار کارمند جدید در اتحادیه اروپا استخدام می‌کند تا بر روی یک پلتفرم جدید ساخت این شرکت کار کنند. بنابر اعلام فیسبوک افراد استخدام‌شده قرار است در توسعه پلتفرمی به نام «متاورس» به خدمت گرفته شوند.
تاریخ انتشار جمعه, ۷ آبان ۱۴۰۰
طالبان 2: تغییر رویکرد طالبان در فضای مجازی
امروزه افغانستان به‌واسطه پیشرفت فناوری‌ها، از دو دهه پیش متحول شده است. بین سال‌های 2000 تا 2021، کاربران فضای مجازی افغانستان از صفر به 22 درصد افزایش یافته است. کارشناسان تخمین می‌زنند که امروزه حدود 70 درصد از مردم افغانستان به تلفن همراه دسترسی دارند. بین سال‌های 2020 تا 2021، تعداد کاربران این
تاریخ انتشار چهار شنبه, ۵ شهریور ۱۴۰۰