
از این طریق بخشی از نیاز ارتباطی افراد پاسخ داده میشود. میتوان چنین استدلال کرد که چون بخشی از نیاز ارتباطی افراد با دیگران از طریق این فرومها پاسخ داده میشود پس این فرومها موجب کاهش بیگانگی انسانها از دیگر انسانها میشوند. اتفاق دیگری که در خیلی از این فرومها میافتد این است که در آنها انسانها میتوانند بهنحو گمنام حاضر شوند، و در نتیجه، سوالات و احساسات خصوصی خود را به اشتراک بگذارند. افکار و احساساتی که شاید در محیطهای سنتی اجازهی طرح شدن آزادانه را نداشته باشند. از این طریق اشخاص بخشی از نیاز خود که ناظر به طرح افکار و احساسات و سوالات خصوصیست را پاسخ میگیرند و در نتیجه میتوان ادعا کرد که از خودبیگانگی افراد (بهمعنای بیگانگی از نیازها و افکار و احساسات خود) نیز در این بستر کاهش مییابد. خلاصه اینکه این فرومها نقشی در کاهش بیگانگی (در ارتباط با دیگران) و کاهش از خودبیگانگی (در طرح افکار و احساسات خود) ایفا میکنند. در نتیجه، این فرومها نقش مفیدی در شبکهی مراقبت بازی میکنند و میتوانند در جهتِ رفع نیازهای مراقبتی انسانها موثر باشند.
سایت نینیسایت (Ninisite.com) یکی از سایتهای پربازدید ایرانی است. طبق رتبهبندی الکسا این سایت هماکنون بالاتر از اینستاگرام در ردهی هجدهم سایتهای پربازدید ایرانی است. به بیان محمدرضا رحمانی، مدیر اجرایی نینیسایت، «بیش از ۸۰۰ هزار نفر به صورت روزانه از این وبسایت بازدید کرده و ۸۰ هزار پست زیر تاپیکهای ایجادشده قرار میدهند و روزانه تا ۵ هزار محتوا در نینیسایت تولید میکنند». با توجه به این حجم از استقبال جا دارد با انجام مطالعات نظری ابعاد مختلف این سایت و نقشی که در شکلدهی به جامعهی (زنان) ایران ایفا میکند را مطالعه کرد.
نینیسایت حاوی فرومهایی است که در آنها بحثهای مختلفی، اعم از مطلب مرتبط با تولد و پرورش نوزاد، صورت میگیرد. نتایج بررسی ما نشان میدهد که این فرومها نقش مراقبتی موثری ایفا میکنند. طبق صحبتهایی که با افراد حاضر در این فرومها داشتهایم و همچنین نظراتی که از آنها گرفتهایم، آنها معتقد اند که هم از نظر دانشی که در این فرومها کسب میکنند، و هم از نظر نقشی که این فرومها در رفع نیازهای عاطفی آنها دارند، قابل استفاده اند. این فرومها هزینهای به افراد تحمیل نمیکند و به این خاطر جزء اولین فضاهایی است که افراد سوالشان را در آنجا طرح میکنند. کاربران میدانند افرادی شبیه به خود با تجاربی مشترک وجود دارند که در فرومهایی بخصوص آنها را در رسیدن به پاسخ سوالشان و یا در رفع نیازشان به همدردی و یا راهنمایی گرفتن یاری دهند. چون افراد میتوانند بهطور گمنام در این فرومها حاضر باشند پس بهآزادی سوالاتی را که همراه با شرم و حیا است در این فضا طرح میکنند و پاسخ میگیرند. بررسی ابعاد مختلفِ موضوع حضور گمنام در فرومهای این چنینی میتواند زمینهی پژوهشی جذاب برای پژوهشگران علوم انسانی باشد. سوالی که میتواند مطرح باشد و باید در مورد آن تحقیق کرد این است که آیا نینیسایت، و یا فرومهای اینترنتی بهطور کلی، میتوانند جایگزین پزشکان و یا مراقبتگران انسانی مثل خانواده و آشنایان در فرآیند مراقبتی باشند، یا صرفا بخشی بهخصوص از بار مراقبتی را بر دوش میکشند. اگر حالت دوم درست است، باید تحقیق کرد که چه بخشی از فرآیند مراقبتی توسط نهادهای سنتی مثل خانواده و چه بخشی توسط فرومهای اینترنتی و عامل های فناورانه به انجام میرسد.