شرکت «اپیک گیمز[۱]» پس از سه سال به درخواست دادخواهی خود علیه یک بازیکن نوجوان با نام اختصاری سی. آر در بازی فورتنایت[۲] که از سوی این شرکت متهم به تقلب در بازی شده بود، خاتمه داد. این نوجوان که در زمانِ این دادخواست 14 سال داشت، به ادعای «اپیک گیمز» از هک و تقلب در بازی استفاده و آنها را در کانال یوتیوب خود تبلیغ میکرده است.
شرکت «اپیک گیمز» با اشاره به قانون «حق تکثیر و نقض قرارداد مجوز نرمافزار[۳]» بازی، مدعی شد که سی.آر. بازی آنها را با تغییر کد از طریق هک کردن دستکاری میکرده است. همچنین بخش بایگانی شرکت مدعی شد که سی.آر. پیش از این، 14 مرتبه از شرکت در بازی منع شده بود و با حسابهای کاربری جعلی و نامهای دروغین وارد بازی میشد.
مادر سی.آر. شرکت «اپیک گیمز» را بهخاطر هدف قراردادن یک نوجوان به جای وبسایتهای هک که در کانال یوتیوب فرزندش تبلیغ میشدند -درحالیکه در دسترس عموم بوده و توسط بسیاری از دیگر بازیکنان فورتنایت نیز استفاده میشوند- به ارائه توضیحات لازم در دادگاه دعوت کرد. وی در دادخواستی به دادگاه در سال 2017 مدعی شد که «اپیک گیمز» از یک کودک 14ساله به عنوان یک قربانی به منظور درس عبرت ساختن وی برای باقی افراد استفاده میکند!
«اپیک گیمز» علاوه بر طرح شکایت از این نوجوان در سال 2017 مکرراً از او به عنوان یک «متقلب» یاد میکرد. این شرکت سی.آر. را به خراب کردن تجربه بازی برای بازیکنانی که در بازی تقلب نمیکنند، متهم کرده و میگفت: هیچ کس یک متقلب را دوست ندارد و علاقهای به بازی کردن با یک متقلب ندارد!
سرانجام پس از این کشمکشها در ابلاغیهی لغو بدون اشاره به جزئیات بیان شد که شرکت «اپیک گیمز»، سی.آر. و مباشر تعیین شدهاش از طرف دادگاه بر لغو تمام ادعاها و اقدامات پس از تأییدیه دادگاه توافق کردهاند.
این اولین باری نیست که شرکت «اپیک گیمز» از یک بچه شکایت کرده است. نوجوان دیگری با نام اختصاری سی.بی.وی. در سال 2019 بعد از اینکه به ادعای این شرکت در کانال یوتیوبش روشهای هک را تبلیغ میکرده، مورد شکایت قرار گرفت و سپس با این شرکت به توافق رسید. این پرونده تقریباً تا زمانیکه حالت جنگ سلطنتی[۴] بازی فورتنایت وجود داشت، باز بود. در آن زمان، این بازی تنها 10 میلیون بازیکن داشت. این درحالی است که این شرکت هم اکنون ادعا میکند بیش از 350 میلیون بازیکن دارد.
پرونده شکایت «اپیک گیمز» این بار نیز به پایان رسید، اما سؤالات بیشماری را از منظر اخلاق در اذهان کارشناسان و مردم ایجاد کرد: این که تعریف دقیق و حدود و ثغور تقلب چیست؟ اصول اخلاقی برای مجازات متقلبها کدام است؟ آیا شکایت علیه کودکان و نوجوانان به جرم کلنجار رفتن با روشهای هک و کشاندن آنها به دادگاه توسط یک شرکت برای دریافت درآمدی بیش از درآمد نجومی کنونی آن واقعا کار درستی است؟ و آیا یک شرکت میتواند علاوه بر شکایت، به تخریب چهره کودکی که او را متقلب خوانده است، در اذهان عمومی و نزد همسن و سالانش بپردازد؟