محمدجواد خوشنام
معرفی
دبیر سابق انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی
مقالات
از قلم نویسندگان داخلی و خارجی بخوانید
راهبردپژوهی/ چرا مؤسسات تکنولوژیکِ مهمِ سیستمی به قانونگذاری احتیاج دارند؟
مارک مک کارتی، پژوهشگر فعال حوزه ارتباطات، فرهنگ و فناوری، اخیرا طی یادداشتی در وبگاه اندیشکده بروکینگز، به مسئله لزوم قانونگذاری برالی موسسات فعال در حوزه فناوری و اقتصاد دیجیتال، پرداخته است. متن کامل این مقاله، به شرح زیر است:
تاریخ انتشار دوشنبه, ۳ دی ۱۳۹۹
راهبردپژوهی/ نقش هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در سیاست آمریکا
یکی از پژوهشگران فعال در پروژه «فناوریهای راهبردی» موسسه مطالعات استراتژیک و بین الملل (CSIS) اخیرا طی یادداشتی در وبگاه رسمی این اندیشکده شاخص، به بررسی نقش در حال افزایش فناوریهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در سیاست ایالات متحده آمریکا پرداخته است.
تاریخ انتشار چهار شنبه, ۵ دی ۱۳۹۹
راهبردپژوهی/ نفرتپراکنی در عصر فضای مجازی؛ ترامپ و رسانههای اجتماعی
در جهانِ امروز روندهای اینترنتی بخصوص در حوزه رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی عاملی نه صرفاً اثرگذار، بلکه عاملی تعیینکننده است که میتواند نتایجِ بسیاری از معادلات را تغییر دهد. در پژوهش ذیل موسسه بروکینز از دریچه همین اهمیت واردِ بررسی آثار توییتهای رئیسجمهور ایالاتمتحده بر یکی از وجوه اینتر
تاریخ انتشار پنجشنبه, ۶ آبان ۱۳۹۹
راهبرد پژوهی/ گفتاری در دوراهیِ اینترنت یا اسپلینترنت
اسپلینترنت اصطلاحی برساخته شده از دو کلمه اسپلینت و اینترنت است که به معنای بالکانیزاسیونِ فضای اینترنت است. بالکانیزه شدن هم به معنای خرد شدن یک قلمروی بزرگ به خرده قلمروهای کوچکی است که معمولاً باهدف کسب امتیاز و اختیار بیشتر انجام میشود. عوامل بالکانیزاسیونِ اینترنت شامل هنجارهای تجاری، سیاست، م
تاریخ انتشار یکشنبه, ۲ مهر ۱۳۹۹
راهبردپژوهی/ نفرتپراکنی و لزوم وجود چارچوب قانونی در غرب وحشی مجازی
کارشناسان اندیشکده بروکینگز، اخیرا طی مقالهای کوتاه که در تاریخ 20 اوت سال 2020 در وبگاه این مرکز مطالعاتی انتشار یافت، به بحث بیطرفی شبکه و لزوم وجود چارچوب قانونی برای کنترل محتوای نامناسب منتشر شده بر بستر اینترنت پرداختهاند.
تاریخ انتشار یکشنبه, ۲ مهر ۱۳۹۹
راهبرد پژوهی/ کاوشی در باید و نبایدِ دخالتِ دولتها در فضای سایبر
دو متخصص، یکی چینی و دیگری، آمریکایی، در مورد ممنوعیت تیکتاک و ویچت طی اظهار نظرهایی به مناظره نشستهاند. این گفتگوی پرمخاطب و حیاتی، منعکس کننده واقعیاتی بسیار برجستهتر از وقایع امروز است. اتفاقاتی که میتواند اینترنت جهانی را تا مرز فروپاشی پیش برد.
تاریخ انتشار شنبه, ۱ شهریور ۱۳۹۹