روایت سیاست‌ورزی و دیپلماسی در «تاریک‌ترین ساعت»؛
از سیاست تا پرده نقره‌ای؛ بازخوانی فیلم «تاریک‌ترین ساعت» در دوازدهمین برنامه فرتور
چهار شنبه, ۵ تیر ۱۴۰۴
زمان تقریبی مطالعه ۴ دقیقه
دوازدهمین برنامه از سری جلسات نقد فیلم «فرتور» در تاریخ ۴ تیرماه ۱۴۰۴ در پژوهشگاه فضای مجازی در قم برگزار شد. این برنامه به بررسی فیلم «تاریک‌ترین ساعت» (Darkest Hour) به کارگردانی جو رایت اختصاص داشت و با حضور آقای رضا نصیری، کارشناس علوم سیاسی و روابط بین‌الملل، برگزار گردید.

«تاریک‌ترین ساعت» در روشنای نقد فرتور

در این برنامه ابتدا شرکت‌کنندگان، فیلم مورد نظر را به‌صورت گروهی تماشا کرده و سپس آقای رضا نصیری به بررسی و نقد اثر پرداخت. آقای نصیری در ابتدای سخنان خود به معرفی فیلم «تاریک‌ترین ساعت» پرداخت و به نکات کلیدی در مورد ساختار و محتوای آن اشاره کرد. این فیلم که در سال ۲۰۱۷ ساخته شده و برنده دو جایزه اسکار است، به بررسی ابعاد مختلف سیاسی و اجتماعی زمان جنگ جهانی دوم و رهبری وینستون چرچیل می‌پردازد.

 

سیاست بر پرده نقره‌ای، مأموریت سینمای راهبردی

آقای نصیری با بیان اینکه سینمای راهبردی به معنای تبدیل مفاهیم مهم به تصویر و احساس برای مخاطب است، توضیح داد که در این نوع سینما، ارتباط عاطفی با شخصیت‌ها و داستان‌ها بسیار حائز اهمیت است. وی همچنین به تفاوت سینمای سفارشی و سفارشی‌پردازی اشاره کرد و تأکید کرد که در هیچ جای دنیا سینمای غیرسفارشی وجود ندارد.

 

تحلیل فنی و مفاهیم فیلم

نصیری در ادامه به تحلیل فنی فیلم پرداخت و به جزئیات نورپردازی و حرکت دوربین اشاره کرد. او خاطرنشان کرد که کارگردان با استفاده از تکنیک‌های خاص، به ایجاد حس و فضای جنگی و سیاسی در فیلم کمک کرده است. وی به صحنه‌های کلیدی و نحوه معرفی شخصیت چرچیل و دیگر شخصیت‌های فیلم پرداخت و به نقش مهم نورپردازی در انتقال احساسات و مفاهیم اشاره کرد.

 

آینه تاریخ، از چرچیل تا ایران

در بخش دیگری از سخنان خود، نصیری به مقایسه وضعیت سیاسی آن زمان با شرایط فعلی ایران پرداخت و به اهمیت مقاومت و ایجاد آمیختگی سیاسی با همسایگان اشاره کرد. وی بر لزوم تقویت روابط بین‌المللی و توجه به منافع ملی تأکید کرد و گفت که باید از تجارب تاریخی برای مدیریت بهتر در شرایط فعلی بهره برد.

در پایان جلسه، فرصتی برای پرسش و پاسخ به حضار داده شد و برخی از شرکت‌کنندگان نظرات و سؤالات خود را در مورد تحلیل‌های ارائه شده مطرح کردند.

نویسندگان